Catedral La Seu
(Kirke) (Seværdighed)

 
28-08-2011
Seværdigheder

I Barri Gotic (det gotiske kvarter) ligger La Seu, officielt kendt som Cathedral de la Santa Creu i Santa Eulalia, som er en fantastik katedral.

Denne plads har huset mange religiøse bygningsværker gennem århundrederne. I 343 e. Kr. dominerede en romersk basilika grunden, men den blev senere revet ned af maurerne i 985 e. Kr. I 1058 blev en romersk katedral færdig på stedet, og denne blev 300 år senere en del af La Seu.

Selve byggeriet af katedralen blev påbegyndt under Kong Jaume II. Pga. mange krige, epidemier og andre sygdomme der plagede Europa i denne periode, så gik der længe før byggeriet blev færdigt. Byggeriet fortsatte indtil så sent som i slutningen af det nittende århundrede, hvor den nuværende facade blev bygget.

La Seu har bla. et 70 meter langt spir, der rager 90 meter op i luften. De ottekantede klokketårne, som er bygget mellem 1386 og 1393, er en anden ting der gør katedralen speciel.

Indenfor har katedralen fantastiske træudskæringer på alle væggene. I et sidekapel hænger et kors, der er blevet fjernet fra et gammelt skib - en galeon, der tog del i slaget ved Lepanto i 1571.

På taget er der en fantastisk udsigt over Barri Gotic og det omgivende Barcelona.

Adresse: Capellans, 4, 08002 Barcelona, Spanien

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: ferie rejseguide ferieguide guide rejse beskrivelse rejser
(Hovedkategori: Seværdigheder) Kirke Seværdighed